Pánská výprava za záhadami stínadelských uliček 19.-21. listopadu

Sraz: 19.listopadu v 16:10 na vlakovém nádraží Hostivice

Návrat: 21. listopadu ve 14:30 na vlakové nádraží Hostivice

S sebou: oblečení na ven dle počasí + oblečení na převlečení v případě propocení, pláštěnka/pončo, spodní prádlo, ponožky, bačkůrky do klubovny, pevná obuv,  spacák, karimatka, (polštářek), oblečení na spaní, hygienické potřeby (kartáček + pasta), ešus, lžíce, kapesní nůž, hrneček, oddílové tričko (týká se jen mladších), KPZ, zápisník, propiska/tužka, stezka („Nováček“), uzlovačka, šifrovací kotouč, 150 Kč (na cestu a večeři), malý batůžek na výpravu po okolí, baterka, čajová svíčka, jídlo, lahev na vodu, potvrzení o bezinfekčnosti (budeme vybírat před odjezdem na u vlaku), respirátor/nanorouška (3x). Samozřejmě batoh, do kterého se všechno vejde :-).

Info: Během ryze pánské výpravy se vydáme do Zbiroha za spřáteleným skautským oddílem, kde strávíme celý víkend. Kromě mnoha her a skautské praxe se podíváme po krásách podzimní přírody a v sobotu večer se pohroužíme do tamních Stínadel, kde se v tradiční soutěži pokusíme rozluštit záhadu tajemného „Ježka v kleci“.
Spát se bude na zemi v klubovně, kde bude pouze náš oddíl.
Důležitou součástí výpravy je samozřejmě jídlo. Společným jídlem bude pouze sobotní teplá večeře, kterou nám uvaří vynikající táborový kuchař. Další jídlo si pak každý musí přivézt sám = v sobotu a v neděli počítáme se studeným obědem. Když to situace dovolí, tak uvaříme společný teplý čaj v oddílovém kotlíku. 
Při výběru snídaní, svačinek… dbejte na to, že skladování v batohu není ideální a špatně zabalený tavený sýr nebo jogurt umí po rozkydání v batohu značně potrápit.
Posledním důležitým bodem je současná epidemiologická situace. Pevně věříme, že výprava bude moci bez obtíží proběhnout. Vzhledem k vysokému počtu účastníků a přespávání v uzavřeném prostoru (samozřejmě bez roušek či respirátorů) je potřeba zaujmout opatrný přístup. Proto jsme se rozhodli, že podmínkou pro účast na výpravě je předložení nejdéle 72 hodin starého negativního výsledku PCR testu. Obdobně bude zajištěno testování i zbirožských skautů. Tímto krokem chceme předejít nepříjemné situaci, kdy by musely oba oddíly nastoupit do karantény. V případě příznaků respiračního onemocnění buďte, prosím, opatrní a zůstaňte v domácí izolaci.